Ik ben een carrièreswitcher

Heb jij eerder in de zorg gewerkt en overweeg je om weer terug te keren? We zetten hieronder alle tips voor je op een rij.

Bijscholing

Carrièreswitcher

Als herintreder ben je meer dan welkom in je oude beroep. Soms is bijscholing in de vorm van een verkort opleidingstraject nodig. Kijk hier voor alle opleidingsmogelijkheden op. Wil je weten wat je oude diploma waard is? Kijk dan op SBB.

Oriëntatieprogramma zorg en welzijn

Wil jij je omscholen naar de sector zorg en welzijn, maar weet je nog niet precies welk beroep of welke opleiding? Dan is het oriëntatieprogramma zorg en welzijn iets voor jou. Maak binnen 10 weken maximale kans op een opleiding met een baan.

Heb ik een BIG-registratie nodig?

Voor sommige beroepen binnen zorg en welzijn is een BIG-registratie nodig. Om herregistratie aan te vragen moet je voldoen aan de werkervaringseis.
Meer informatie over herregistratie vind je in het BIG-register.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma en wil je in Nederland aan de slag? Dan kun je een diplomawaardering aanvragen bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IDW). Kijk voor meer informatie over diplomawaardering op IDW.

Sterk in je werk

Een loopbaancoach kijkt graag met je mee naar wat er nodig is om weer te starten in zorg of welzijn. Maak gebruik van de gratis loopbaangesprekken van Sterk in je werk en zet op een laagdrempelige manier de eerste stap. Ga naar www.sterkinjewerk.nl.

Regionaal Contactpunt

Misschien ben je er al een tijdje uit of heb je andere twijfels? Een medewerker van het Regionaal Contactpunt gaat graag met je in gesprek over alles wat met werken in zorg en welzijn. Ons Regionaal Contactpunt is te bereiken via contactpunt@sigra.nl.