Vacatures zoeken

Maak nu je profiel aan

 • Toegang tot gratis loopbaantesten
 • Laat je cv achter voor werkgevers in de regio
 • Nieuwste vacatures in je mailbox
schrijf je nu in

Sterk in je werk, zorg voor jezelf!

Gratis loopbaanoriëntatie

Lees meer

Welke opleiding past bij mij?

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg,
kies je voor een echt vak.

Lees meer

Wat heeft Infopunt Zorg te bieden?

Inschrijven & profiel aanmaken

Maak een profiel aan om toegang te krijgen tot het loopbaanportaal. Vanaf één plek, het loopbaanportaal ga je aan de slag met je loopbaan. Met jouw profiel kan je makkelijk solliciteren op vacatures van zorgorganisaties in de regio. Je kan een job alert aanmaken en de door jouw gewenste vacatures in je mailbox ontvangen. Ook kan je allerlei gratis testen doen om inzicht te krijgen in je in je loopbaan. Ontdek hoe je gezond en met plezier aan het werk blijft en regie neemt op je loopbaan.

Kortom, met deze site hou je de regie over je toekomst. En dat allemaal in onze eigen regio! 

Wat levert het op?

 • Nieuwe vacatures in je mailbox
 • Vindbaar voor werkgevers, als jij je profiel openbaar maakt
 • Gratis testen voor je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan
 • Alle informatie over werken en leren in zorg en welzijn
 • Tips en informatie over solliciteren, en regie nemen op je loopbaan

Gratis loopbaanoriëntatie

Je wilt stilstaan bij je loopbaan. Je wilt stappen zetten, maar weet niet hoe. Je werkt in de zorg of je wilt komen werken in zorg en welzijn. Dan verdien je kansen!

Voor jou is er nu gratis een persoonlijk loopbaanadvies van ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Wij helpen je op weg. Meld je aan en ontdek samen met een van onze loopbaancoaches wat jij kunt doen om mee te groeien in je werk.

Soms helpt het om met een ervaren loopbaancoach stil te staan bij je eigen werk en loopbaan: ben ik nog bekwaam en voor langere duur inzetbaar? Wat zijn mijn ambities en waar wil ik sterk in worden? De coaches van ‘Sterk in je werk’ weten alles over de mogelijkheden om goed aan het werk te blijven. De coach helpt je op weg en weet waar de kansen op regionaal arbeidsmarkt liggen.

Je meldt je aan via de website www.sterkinjewerk.nl Vervolgens koppelen we je aan een ervaren sterkinjewerk loopbaancoach.

Wil je liever eerst meer informatie, dan kan je bellen met Infopunt Zorg: 023-5322151

Gratis loopbaantesten

In ons loopbaanportaal kan je diverse gratis testen doen waardoor je meer inzicht krijgt over je persoonlijkheid, persoonlijke ontwikkeling en loopbaan: Hoe kan ik mijn talenten optimaal benutten? Hoe kan ik gezond en met plezier werken en aan het werk blijven? Wat motiveert mij in mijn werk en wat zijn mijn drijfveren en talenten?

In het loopbaanportaal kan je de volgende testen gratis doen:

 • Drijfveren
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Groei in je werk
 • Interesse test
 • Persoonlijke flexibiliteit
 • Talentenscan

Na inschrijving, kan je aan de slag met deze testen.

Voorlichtings- en banenmarkten

Voorlichtingsbijeenkomst werken en leren in de zorg
Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen.

Voor potentiële medewerkers:
Heb je interesse om in de zorg te werken en daarnaast misschien een (verkorte) opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige te volgen? Kom dan naar een van onze  voorlichtingsbijeenkomsten.
Laat je gegevens hier achter als je op de hoogte gehouden wilt worden.


De eerstvolgende bijeenkomst is op 12 december 2019
Tijd: 18.00 - 21.00 uur
Locatie: UWV Haarlem, Zijlsingel 1, 2013 DN  Haarlem

Voor vragen, informatie en aanmelding: Monique Beentjes, m.beentjes@vbzkam.nl, 023-5322151.


Voor werkgevers:
Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst kunnen werkgevers zich presenteren aan de deelnemers. Wil je als werkgever aanwezig zijn tijdens een van de voorlichtingsbijeenkomsten? Neem dan contact op met samen Voor Betere Zorg, Monique Beentjes, m.beentjes@vbzkam.nl of 023-53 22 151.

Er is elk kwartaal een voorlichtingsbijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst is 12 december 2019.

Welke opleiding past bij mij?

Overzicht zorginstellingen

Door op een locatie in onderstaande kaart te klikken kunt u de gegevens van deze locatie zien.

Nieuws en agenda

 • Toonalles
 • Toon alleennieuws

31 jul 2019Sterk In Je Werk Week 18 t/m 22 novem...

Jouw organisatie doet toch ook mee?

Aanleiding
Hoe kunnen zorg- en welzijnsmedewerkers hun werk goed, gezond en met plezier blijven doen? In de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden liegen de cijfers rond verzuim, uitstroom en mobiliteit er niet om.

Er bestaan al tal van activiteiten en instrumenten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, boeien en binden die ertoe bijdragen dat medewerkers niet de organisatie en/of de sector verlaten. Tijdens de Sterk In Je Werk Week komen deze activiteiten sterk onder de aandacht bij jouw medewerkers. De Week wordt gefaciliteerd door samen Voor Betere Zorg en vindt plaats van 18 t/m 22 november 2019. Jouw organisatie kan zich nu aanmelden voor deelname.

Sterk In Je Werk Week
Een evenement in de derde week van november voor zorg- en welzijnsmedewerkers: ontspanning en plezier. In enkele andere regio’s heeft een Sterk In Je Werk Week al (vaker) met succes plaatsgevonden. Deelnemende organisaties organiseren een of meerdere activiteiten op het gebied van boeien, binden en duurzame inzetbaarheid. Die activiteiten worden opengesteld voor de eigen medewerkers, maar je kunt als medeweker van organisatie X ook meedoen met een activiteit van organisatie Y. Voorbeelden van activiteiten: een werkdruk-bootcamp, een yogales of massage, een theatervoorstelling over de overgang, een foute bingo, loopbaangesprekken, presentaties en gesprekken over omgaan met agressie, depressie of mantelzorg. In de meeste gevallen hebben deelnemende organisaties de activiteiten al ‘op de plank’ liggen.

Doel
Een week voor medewerkers in zorg en welzijn vol activiteiten bijdragen aan ontspanning, werkplezier, vitaliteit, ontmoeting, ontwikkeling en beroepstrots. Zo’n piekmoment heeft als voordeel dat er veel aandacht mee gegenereerd kan worden.

Doelgroep
Zorg- en welzijnsmedewerkers in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

Organisatie van de Sterk In Je Werk Week: Bureau VBZ ontzorgt!
Deelname betekent dat jouw organisatie in de Sterk In Je Werk Week minimaal één activiteit organiseert en deze openstelt voor de eigen medewerkers en die van de andere deelnemende organisaties. Iedere deelnemende organisatie is verantwoordelijk voor de organisatie en financiering van de eigen activiteiten.

Bureau VBZ coördineert de Sterk In Je Werk Week, biedt ondersteuning en ontzorgt jouw organisatie zoveel mogelijk. Wij zorgen voor:

Coördinatie en projectleiding         
Onder andere een beschrijving van taken en verantwoordelijkheden: wat doet Bureau VBZ, wat doet de deelnemende organisatie? Een tijdsplanning en communicatieplan. En natuurlijk waar nodig fysieke onderlinge afstemming met de deelnemende organisaties, bijvoorbeeld middels de werkgroep Regionale Arbeidsmarktcommunicatie. Ook hebben we oog voor een divers programma: geschikt voor alle leeftijden, (opleidings)achtergronden en (zorg)functies en een mix tussen de onderwerpen van ontspanning tot ontwikkeling tot beroepstrots.

Toegankelijke en eenvoudige aanmeldpagina
Alle activiteiten kunnen op één centrale plek worden aangemeld zodat medewerkers eind september ook op één plek uit een breed aanbod van activiteiten kunnen kiezen.

Toolkit voor deelnemende organisaties
Met voorbeelden van activiteiten die je kunt organiseren. Met kant en klare voorbeelden en tekstsuggesties voor op social media.
Met ideeën en ondersteuning zoals de inzet van sportstagiaires voor het organiseren of begeleiden van een activiteit tijdens de Week.

PR en verbinding
Alle activiteiten worden op één centrale plek gebundeld zodat medewerkers uit een breed programma kunnen kiezen. Door de bundeling van activiteiten en de centrale PR wordt de Week als groot evenement (campagneweek) stevig neergezet. We zorgen ook voor duidelijke communicatie over de Sterk In Je Werk Week, bijvoorbeeld over deelname aan activiteiten onder werktijd al dan niet.

Planning
Juli – Augustus:              
Werving van werkgevers

Begin september:             
Go / no go: bij voldoende deelnemers gaat de Sterk  In Je Werk Week door

Half september:               
Aanmelden activiteiten door werkgevers

Eind september:             
Activiteitenwebsite live en start werving deelnemende medewerkers

18 t/m 22 november:       
Sterk In Je Werk Week

Meer informatie en aanmelden

 

 

31 jul 2019Het Infopunt Zorg Bedrijventeam gaat ...

31 jul 2019Voorlichting- en matchingsbijeenkomst...

29 apr 2019WW daalt, vooral in de zorg

15 mrt 2019ZORG.IK? Carriérebeurs Zorg en Welzijn

Overzicht nieuws & agenda

Wat vinden zij?

Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.Verzorgende bij De Rijp (Kennemerhart)

Verzorgende Kim Sieval werkt al tien jaar in De Rijp in Bloemendaal. Kim: ‘Na tien jaar ga ik nog steeds  iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is  fijn om te zien dat ik bij bewoners een lach op hun gezicht kan laten verschijnen. Het gaat in mijn werk niet alleen om verzorgen, het gaat vooral om ervoor zorgen dat het goed gaat met de mensen die hier wonen. En dat zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  Ik vind het fijn dat ik met hele kleine dingen het verschil kan maken. Mijn dag bestaat voor een deel uit signaleren, rapporteren en verzorgen, maar vooral ook uit samen zijn, plezier maken, genieten en aandacht geven. 
Bekijk het filmpje van Kim.

 

"De overgang naar kleinere buurtteams is een goede ontwikkeling."Monique Dijkzeul, verzorgende bij Buurtteam Colensostraat in Haarlem

"Ik geloof dat de overgang van een groter thuiszorgteam naar kleinere buurtteams een positieve ontwikkeling is. Voor de cliënten en zeker ook voor mijzelf. Ik heb nu taken die ik anders niet had kunnen doen: plannen, sollicitanten spreken, mee mogen denken. De betrokkenheid is zoveel groter, ook vanuit cliënten naar ons toe. 'Bel ik nog op tijd', vragen ze bezorgd. Of ze denken mee met een route, dat is allemaal erg leuk.

Natuurlijk is de overgang niet zonder slag of staat verlopen. We zijn eerder dit jaar in kleinere teams gaan werken en de veranderingen die daarbij hoorden, leverden onrust op. Sinds oktober werken we echt zelfstandig. Je bent nu zelf verantwoordelijk en dat geeft rust, vind ik. Merken we nu dat we twee nieuwe medewerkers nodig hebben, dan pakken we zelf de telefoon om sollicitanten uit te nodigen. Dat deden we pasgeleden nog. Zoiets gaat veel sneller dan voorheen met een manager erbij.“

"Mijn leeftijd blijkt juist een voordeel." Hannie Nijkamp-Roskam, verzorgende bij Kennemerhart

Hannie Nijkamp-Roskam verloor haar baan als kok en schoolde zich om naar verzorgende. Daarvoor begon ze op haar 59e aan de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG bij het Nova College. "Collega's verklaarden me voor gek, maar mijn leeftijd blijkt juist een voordeel te zijn." De oudste student van het Nova College ontving donderdag 25 juni haar diploma. Ze kon meteen aan de slag bij woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord.

Hannie werkt tien jaar als kok in woonzorgcentrum Molenburg, net als Schoterhof onderdeel van Kennemerhart, als ze hoort dat de keuken gaat sluiten. Kleinschalig wonen is de nieuwe norm in de ouderenzorg en daarin past geen centrale keuken meer. "Een klap was het. Op die leeftijd kijk je al met een schuin oog naar je pensioendatum. Nu, drie jaar verder, werk ik als leerling-verzorgende en denk ik niet meer aan stoppen. Ik vind het veel te leuk."