Vacatures zoeken

Zorg voor je loopbaan, dat werkt!

Door jezelf te blijven ontwikkelen hou je de regie over je toekomst. Dat kun je doen door te leren in de praktijk. Want onderzoek toont aan dat dit het grootste leereffect heeft.

Lees meer

Week van Zorg en Welzijn

Maak kennis met kunde!

KOM KIJKEN 13 t/m 18 MAART 2017

Deze zorgorganisaties bij jou in de buurt zijn open....

Lees meer

Wat heeft Infopunt Zorg te bieden?

Regie over je loopbaan

De zorg verandert. Niet alleen voor zorgvragers maar ook voor werknemers in de zorg. De pensioenleeftijd is verschoven naar 67, arbeidsrelaties worden flexibeler en taken verdwijnen door technische innovaties. Ook is de verwachting dat de komende jaren de behoefte aan zorg groeit, bijvoorbeeld door de vergrijzing.  Van de cliënt wordt zelfmanagement gevraagd. En dat betekent weer dat ons werk verschuift. Hoe kun je meebewegen met de veranderingen? Hoe kun je in de toekomst onderdeel blijven uitmaken van de arbeidsmarkt? Hoe kun je 'duurzaam meedoen'?

Bliksemstage

Overzicht zorginstellingen

Door op een locatie in onderstaande kaart te klikken kunt u de gegevens van deze locatie zien.

Nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws

16 jan 2017Week van Zorg en Welzijn 2017

Het staat vast al in uw agenda: 13 tot en met 18 maart 2017 is de Week van Zorg en Welzijn. Deze week is hét moment om te laten zien wat professionals in uw organisatie dagelijks doen: met hart en ziel werken in Zorg en Welzijn.

Juist in deze turbulente tijden is het belangrijk om ons als sector naar buiten te richten. Dit is dé gelegenheid om te laten zien dat de sector volop in beweging is en dat wij ondanks de vele veranderingen in en rondom de sector met z’n allen hard werken aan de toekomst.

Wel Zijn Markt
Donderdag 16 maart 2017 van 11:00 – 16:00 uur is het weer zo ver en wordt voor de 6e keer de Wel Zijn Markt georganiseerd. Een markt waar de inwoners van Zuid-Kennemerland informatie en advies krijgen  over de variatie en onvermoede mogelijkheden in het actuele aanbod van wonen, welzijn, zorg en voorzieningen.
Meer informatie lees je op www.welzijnmarkt.nl

Landelijke aandacht
Zwemmer Maarten van der Weijden, winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008, maakt zich sterk voor de sector Zorg en Welzijn en heeft zich als ambassadeur verbonden aan dit jaarlijkse evenement.

Landelijke krant ‘De Week van Zorg en Welzijn Special’
Om de Week van Zorg en Welzijn bij het Nederlandse publiek onder de aandacht te brengen, brengt Allin1Mediaservice in samenwerking met de werkgeversverenigingen zorg en welzijn en RegioPlus een landelijke Special zorg en welzijn uit in 22 edities met een oplage van ruim 6 miljoen. Deze Special wordt vanaf 6 Maart 2017 huis aan huis verspreid. De Special staat vol met aansprekende artikelen over de leefwereld van medewerkers in zorg en welzijn.

‘Heel Holland Zorgt’
Tijdens de Week van Zorg en Welzijn wordt op SBS6 dagelijks het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’ uitgezonden. Heel Holland Zorgt is een kort programma waarin de ontwikkelingen en het werk in de zorg op een toegankelijke en optimistische manier worden vertoond. BN’ers stappen voor even uit hun dagelijkse leventje en lopen een halve dag mee met professionals in de zorg. Tijdens deze dag komen de BN’ers er achter wat er nou allemaal precies bij komt kijken, en dat het werk in de zorg pittig en ingrijpend kan zijn. Maar vooral ook heel erg dankbaar en bijzonder. De zorg staat niet stil. Daarom is er aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied, maar ook op het menselijke vlak: de cliënt en patiënt staan centraal. Ook komen de zorgprofessionals van de toekomst aan het woord

Houdt deze website in de gaten voor de exacte uitzendtijden

07 nov 2016Open Huis Nova College 28 november a.s.

22 sep 2016Alles weten over werken in de zorg bi...

20 jun 2016Scholingsvouchers

22 mei 2016Opendag Nieuw Unicum

Overzicht nieuws & agenda

Wat vinden zij?

Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.Verzorgende bij De Rijp (SHDH)

Verzorgende Kim Sieval werkt al tien jaar in De Rijp in Bloemendaal. Kim: ‘Na tien jaar ga ik nog steeds  iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is  fijn om te zien dat ik bij bewoners een lach op hun gezicht kan laten verschijnen. Het gaat in mijn werk niet alleen om verzorgen, het gaat vooral om ervoor zorgen dat het goed gaat met de mensen die hier wonen. En dat zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  Ik vind het fijn dat ik met hele kleine dingen het verschil kan maken. Mijn dag bestaat voor een deel uit signaleren, rapporteren en verzorgen, maar vooral ook uit samen zijn, plezier maken, genieten en aandacht geven. 
Bekijk het filmpje van Kim.

 

"De overgang naar kleinere buurtteams is een goede ontwikkeling."Monique Dijkzeul, verzorgende bij Buurtteam Colensostraat in Haarlem

"Ik geloof dat de overgang van een groter thuiszorgteam naar kleinere buurtteams een positieve ontwikkeling is. Voor de cliënten en zeker ook voor mijzelf. Ik heb nu taken die ik anders niet had kunnen doen: plannen, sollicitanten spreken, mee mogen denken. De betrokkenheid is zoveel groter, ook vanuit cliënten naar ons toe. 'Bel ik nog op tijd', vragen ze bezorgd. Of ze denken mee met een route, dat is allemaal erg leuk.

Natuurlijk is de overgang niet zonder slag of staat verlopen. We zijn eerder dit jaar in kleinere teams gaan werken en de veranderingen die daarbij hoorden, leverden onrust op. Sinds oktober werken we echt zelfstandig. Je bent nu zelf verantwoordelijk en dat geeft rust, vind ik. Merken we nu dat we twee nieuwe medewerkers nodig hebben, dan pakken we zelf de telefoon om sollicitanten uit te nodigen. Dat deden we pasgeleden nog. Zoiets gaat veel sneller dan voorheen met een manager erbij.“

"Mijn leeftijd blijkt juist een voordeel." Hannie Nijkamp-Roskam, verzorgende bij SHDH

Hannie Nijkamp-Roskam verloor haar baan als kok en schoolde zich om naar verzorgende. Daarvoor begon ze op haar 59e aan de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG bij het Nova College. "Collega's verklaarden me voor gek, maar mijn leeftijd blijkt juist een voordeel te zijn." De oudste student van het Nova College ontving donderdag 25 juni haar diploma. Ze kon meteen aan de slag bij woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord.

Hannie werkt tien jaar als kok in woonzorgcentrum Molenburg, net als Schoterhof onderdeel van Stichting SHDH, als ze hoort dat de keuken gaat sluiten. Kleinschalig wonen is de nieuwe norm in de ouderenzorg en daarin past geen centrale keuken meer. "Een klap was het. Op die leeftijd kijk je al met een schuin oog naar je pensioendatum. Nu, drie jaar verder, werk ik als leerling-verzorgende en denk ik niet meer aan stoppen. Ik vind het veel te leuk."