Vacatures zoeken

Zorg voor je loopbaan, dat werkt!

Door jezelf te blijven ontwikkelen hou je de regie over je toekomst. Dat kun je doen door te leren in de praktijk. Want onderzoek toont aan dat dit het grootste leereffect heeft.

Lees meer

Welke opleiding past bij mij?

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg,
kies je voor een echt vak.

Lees meer

Wat heeft Infopunt Zorg te bieden?

Regie over je loopbaan

De zorg verandert. Niet alleen voor zorgvragers maar ook voor werknemers in de zorg. De pensioenleeftijd is verschoven naar 67, arbeidsrelaties worden flexibeler en taken verdwijnen door technische innovaties. Ook is de verwachting dat de komende jaren de behoefte aan zorg groeit, bijvoorbeeld door de vergrijzing.  Van de cliënt wordt zelfmanagement gevraagd. En dat betekent weer dat ons werk verschuift. Hoe kun je meebewegen met de veranderingen? Hoe kun je in de toekomst onderdeel blijven uitmaken van de arbeidsmarkt? Hoe kun je 'duurzaam meedoen'?

Welke opleiding past bij mij?

Overzicht zorginstellingen

Door op een locatie in onderstaande kaart te klikken kunt u de gegevens van deze locatie zien.

Nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws

14 mrt 2017Verkorte opleiding tot verzorgende IG...

Wij zoeken zij-instromers met een relevante (welzijn) opleiding en/of werkachtergrond.

Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen.

Verkorte opleiding

samen Voor Betere Zorg start samen met een aantal werkgevers in de regio verkorte opleidingstrajecten voor de functie van verzorgende IG en verpleegkundige. De verkorte opleiding tot verzorgende IG duurt ongeveer 12 maanden. De duur van de verpleegkundige opleiding is afhankelijk van je achtergrond. Je krijgt voor de duur van de opleiding een aanstelling bij een van de zorgorganisaties die deelnemen aan het project ‘House of Skills’. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast onderwijs. Gedurende het opleidingstraject word je in de praktijk begeleid. 

Je opleiding en achtergrond
Je hebt minimaal een diploma op niveau mbo 3 of 4 gericht op welzijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van sociaal (ped)agogisch werk, activiteitenbegeleiding, maatschappelijke zorg of een andere relevante opleiding. Bij voorkeur heb je ook ervaring in zorg en welzijn.

Salaris verzorgende IG en verpleegkundige
Je ontvangt vanaf de start van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding voor 24-28 uur per week. Als leerling verzorgende IG word je ingeschaald in FWG 35 CAO VVT; maximaal € 2.566,28 en als leerling-verpleegkundige maximaal € 2.670,17 (schaal 40) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd.

Interesse in deze verkorte opleidingen?
Meld je dan na aan met link voor een voorlichtingsbijeenkomst. Voor vragen en informatie kan je terecht bij Cafer Yigit, projectleider ‘House of Skills’ bij VBZ. T:023-53 22 151.

13 mrt 2017Sterk in je werk

16 jan 2017Week van Zorg en Welzijn 2017

22 sep 2016Alles weten over werken in de zorg bi...

20 jun 2016Scholingsvouchers

Overzicht nieuws & agenda

Wat vinden zij?

Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.Verzorgende bij De Rijp (SHDH)

Verzorgende Kim Sieval werkt al tien jaar in De Rijp in Bloemendaal. Kim: ‘Na tien jaar ga ik nog steeds  iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is  fijn om te zien dat ik bij bewoners een lach op hun gezicht kan laten verschijnen. Het gaat in mijn werk niet alleen om verzorgen, het gaat vooral om ervoor zorgen dat het goed gaat met de mensen die hier wonen. En dat zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  Ik vind het fijn dat ik met hele kleine dingen het verschil kan maken. Mijn dag bestaat voor een deel uit signaleren, rapporteren en verzorgen, maar vooral ook uit samen zijn, plezier maken, genieten en aandacht geven. 
Bekijk het filmpje van Kim.

 

"De overgang naar kleinere buurtteams is een goede ontwikkeling."Monique Dijkzeul, verzorgende bij Buurtteam Colensostraat in Haarlem

"Ik geloof dat de overgang van een groter thuiszorgteam naar kleinere buurtteams een positieve ontwikkeling is. Voor de cliënten en zeker ook voor mijzelf. Ik heb nu taken die ik anders niet had kunnen doen: plannen, sollicitanten spreken, mee mogen denken. De betrokkenheid is zoveel groter, ook vanuit cliënten naar ons toe. 'Bel ik nog op tijd', vragen ze bezorgd. Of ze denken mee met een route, dat is allemaal erg leuk.

Natuurlijk is de overgang niet zonder slag of staat verlopen. We zijn eerder dit jaar in kleinere teams gaan werken en de veranderingen die daarbij hoorden, leverden onrust op. Sinds oktober werken we echt zelfstandig. Je bent nu zelf verantwoordelijk en dat geeft rust, vind ik. Merken we nu dat we twee nieuwe medewerkers nodig hebben, dan pakken we zelf de telefoon om sollicitanten uit te nodigen. Dat deden we pasgeleden nog. Zoiets gaat veel sneller dan voorheen met een manager erbij.“

"Mijn leeftijd blijkt juist een voordeel." Hannie Nijkamp-Roskam, verzorgende bij SHDH

Hannie Nijkamp-Roskam verloor haar baan als kok en schoolde zich om naar verzorgende. Daarvoor begon ze op haar 59e aan de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG bij het Nova College. "Collega's verklaarden me voor gek, maar mijn leeftijd blijkt juist een voordeel te zijn." De oudste student van het Nova College ontving donderdag 25 juni haar diploma. Ze kon meteen aan de slag bij woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord.

Hannie werkt tien jaar als kok in woonzorgcentrum Molenburg, net als Schoterhof onderdeel van Stichting SHDH, als ze hoort dat de keuken gaat sluiten. Kleinschalig wonen is de nieuwe norm in de ouderenzorg en daarin past geen centrale keuken meer. "Een klap was het. Op die leeftijd kijk je al met een schuin oog naar je pensioendatum. Nu, drie jaar verder, werk ik als leerling-verzorgende en denk ik niet meer aan stoppen. Ik vind het veel te leuk."