Vacatures zoeken

Zorg voor je loopbaan, dat werkt!

Door jezelf te blijven ontwikkelen hou je de regie over je toekomst. Dat kun je doen door te leren in de praktijk. Want onderzoek toont aan dat dit het grootste leereffect heeft.

Lees meer

Welke opleiding past bij mij?

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg,
kies je voor een echt vak.

Lees meer

Wat heeft Infopunt Zorg te bieden?

Regie over je loopbaan

De zorg verandert. Niet alleen voor zorgvragers maar ook voor werknemers in de zorg. De pensioenleeftijd is verschoven naar 67, arbeidsrelaties worden flexibeler en taken verdwijnen door technische innovaties. Ook is de verwachting dat de komende jaren de behoefte aan zorg groeit, bijvoorbeeld door de vergrijzing.  Van de cliënt wordt zelfmanagement gevraagd. En dat betekent weer dat ons werk verschuift. Hoe kun je meebewegen met de veranderingen? Hoe kun je in de toekomst onderdeel blijven uitmaken van de arbeidsmarkt? Hoe kun je 'duurzaam meedoen'?

Opleidingen

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg, kies je voor een echt vak. Vanzelfsprekend moet je daarvoor een opleiding volgen. Die opleiding kan op verschillende niveaus en op vele manieren plaatsvinden:

MBO Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) / HBO - Duaal. Dit is een combinatie van leren en werken. Je gaat gemiddeld 1 dag per week naar school en werkt 3 / 4 dagen bij een organisatie.

MBO Beroepsopleidende Leerweg (BOL) / HBO - Voltijd. In deze variant ga je voornamelijk naar school. De praktijkervaring doe je op door middel van stages.

MBO Praktijkroute. In de praktijkroute loop je niet alleen stage bij een zorginstelling, je volgt er ook een groot deel van de lessen.

In elk geval kies je voor een diploma waarmee je aan het werk kunt maar die ook allerlei doorgroeimogelijkheden garandeert.

Overzicht zorginstellingen

Door op een locatie in onderstaande kaart te klikken kunt u de gegevens van deze locatie zien.

Nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws

07 nov 2016Open Huis Nova College 28 november a.s.

Open huis Nova College Zorg en Welzijn
Heb je belangstelling voor de mbo opleidingen Nova College Zorg en Welzijn? Ga dan op maandag 28 november van 18.00 – 21.00 uur naar het Open huis in Beverwijk, Haarlem of Hoofddorp en ontmoet de docenten, studenten en de praktijkopleiders van de leerbedrijven. Laat je informeren en kom sfeer proeven. Kijk voor meer informatie

Ontdek wie je bent, bekijk het filmpje.

 

 

 

22 sep 2016Alles weten over werken in de zorg bi...

20 jun 2016Scholingsvouchers

22 mei 2016Opendag Nieuw Unicum

13 apr 2016Bezoek ons tijdens de banenmarkt 21 a...

Overzicht nieuws & agenda

Wat vinden zij?

Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk.Verzorgende bij De Rijp (SHDH)

Verzorgende Kim Sieval werkt al tien jaar in De Rijp in Bloemendaal. Kim: ‘Na tien jaar ga ik nog steeds  iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is  fijn om te zien dat ik bij bewoners een lach op hun gezicht kan laten verschijnen. Het gaat in mijn werk niet alleen om verzorgen, het gaat vooral om ervoor zorgen dat het goed gaat met de mensen die hier wonen. En dat zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  Ik vind het fijn dat ik met hele kleine dingen het verschil kan maken. Mijn dag bestaat voor een deel uit signaleren, rapporteren en verzorgen, maar vooral ook uit samen zijn, plezier maken, genieten en aandacht geven. 
Bekijk het filmpje van Kim.

 

"De overgang naar kleinere buurtteams is een goede ontwikkeling."Monique Dijkzeul, verzorgende bij Buurtteam Colensostraat in Haarlem

"Ik geloof dat de overgang van een groter thuiszorgteam naar kleinere buurtteams een positieve ontwikkeling is. Voor de cliënten en zeker ook voor mijzelf. Ik heb nu taken die ik anders niet had kunnen doen: plannen, sollicitanten spreken, mee mogen denken. De betrokkenheid is zoveel groter, ook vanuit cliënten naar ons toe. 'Bel ik nog op tijd', vragen ze bezorgd. Of ze denken mee met een route, dat is allemaal erg leuk.

Natuurlijk is de overgang niet zonder slag of staat verlopen. We zijn eerder dit jaar in kleinere teams gaan werken en de veranderingen die daarbij hoorden, leverden onrust op. Sinds oktober werken we echt zelfstandig. Je bent nu zelf verantwoordelijk en dat geeft rust, vind ik. Merken we nu dat we twee nieuwe medewerkers nodig hebben, dan pakken we zelf de telefoon om sollicitanten uit te nodigen. Dat deden we pasgeleden nog. Zoiets gaat veel sneller dan voorheen met een manager erbij.“

"Mijn leeftijd blijkt juist een voordeel." Hannie Nijkamp-Roskam, verzorgende bij SHDH

Hannie Nijkamp-Roskam verloor haar baan als kok en schoolde zich om naar verzorgende. Daarvoor begon ze op haar 59e aan de 3-jarige opleiding Verzorgende-IG bij het Nova College. "Collega's verklaarden me voor gek, maar mijn leeftijd blijkt juist een voordeel te zijn." De oudste student van het Nova College ontving donderdag 25 juni haar diploma. Ze kon meteen aan de slag bij woonzorgcentrum Schoterhof in Haarlem-Noord.

Hannie werkt tien jaar als kok in woonzorgcentrum Molenburg, net als Schoterhof onderdeel van Stichting SHDH, als ze hoort dat de keuken gaat sluiten. Kleinschalig wonen is de nieuwe norm in de ouderenzorg en daarin past geen centrale keuken meer. "Een klap was het. Op die leeftijd kijk je al met een schuin oog naar je pensioendatum. Nu, drie jaar verder, werk ik als leerling-verzorgende en denk ik niet meer aan stoppen. Ik vind het veel te leuk."