Veiligheidsregio Kennemerland / GGD Kennemerland

De naam GGD is voor de meeste mensen een vertrouwd begrip. Sommigen denken daarbij direct aan de jeugdarts of aan een vaccinatie voor een verre reis. GGD Kennemerland houdt zicht op de gezondheidsrisico’s en probeert de gezondheid van mensen te bevorderen. Alle activiteiten zijn er op gericht mensen gezond te houden.

Wie zijn wij?

Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) is sinds 2008 een van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.
De gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort vormen samen met de hulpdiensten (brandweer, GGD, politie en kmar) een levendige en dynamische veiligheidsregio. Ook de Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, het Veiligheidsbureau Kennemerland en ondersteunende afdelingen behoren tot VRK.

Wat doen wij?

Om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen de gemeenten en hulpdiensten de krachten. Wij werken intensief samen op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.Over de regio KennemerlandDe regio Kennemerland is een gevarieerd en dichtbevolkt gebied. In de regio wordt gewerkt, gewoond, gerecreëerd en veel gereisd. Schiphol, het Noordzeekanaal en het IJmondgebied zijn belangrijke verbindingsknooppunten in de regio. Daarnaast wordt Kennemerland doorsneden door snelwegen en treinverbindingen. Ook TATA Steel is een belangrijk onderdeel van deze regio. Deze en andere kenmerken zorgen ervoor dat Kennemerland een levendige en dynamische regio is.

Werken bij VRK

Inmiddels bestaat de organisatie uit ruim 800 medewerkers en 400 brandweervrijwilligers. Alle medewerkers hebben een ding met elkaar gemeen: samenwerken zit in onze vezels. Werken bij een netwerkorganisatie zoals de VRK houdt je werk afwisselend en uitdagend. Van brandweermensen, GGD-artsen tot intern georiënteerde kantoormedewerkers, binnen de organisatie vind je collega’s met uiteenlopende niveaus, expertise en achtergrond. Allemaal bundelen we onze krachten voor hetzelfde doel: de regio zo gezond en veilig mogelijk houden.

Diversiteit

De VRK wil een diverse organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Een organisatie waarin medewerkers zich prettig en veilig voelen. We zijn ervan overtuigd dat we met veelsoortige medewerkers de inwoners van Kennemerland het beste kunnen bedienen. Ons motto is: talent als basis, diversiteit als kracht. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

We selecteren op basis van een passend CV en vinden daarnaast motivatie erg belangrijk. Bij gelijke geschiktheid bekijken we wie, qua personeelssamenstelling, op dat moment, de meeste toegevoegde waarde heeft om zo diversiteit binnen de VRK te realiseren.

JongVRK

Ben jij ‘young professional’ en wil je komen werken bij de VRK? Dan is JongVRK er ook voor jou. Dit platform verbindt jonge, enthousiaste medewerkers met elkaar. Bij JongVRK krijgen nieuwe ideeën een podium en kun je werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je zo een interessant netwerk op en deel je je frisse blik met andere ‘young professionals’. Gedurende het jaar vinden leuke activiteiten plaats, zowel binnen als buiten onze organisatie. #JongVRK is lekker informeel en toegankelijk èn binnen de kortste keren ken je je weg binnen de VRK.

Solliciteren en inwerken

Solliciteren en inwerken gaat in deze tijd net even anders dan normaal. Dat zal geen verrassing zijn. Meestal vinden de selectiegesprekken online plaats; je ontvangt dan een link voor een gesprek. Zorg dat je een rustige plek hebt waar je lekker zit, een stabiele internetverbinding hebt, en starten maar!Hoe jouw inwerktraject eruitziet, kan je het beste met je leidinggevende afstemmen. Dit verschilt per functie en afdeling. De Veiligheidsregio volgt het advies in deze tijd vooral thuis te werken, als de functie dat toelaat. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw thuiswerkplek goed is ingericht, zodat je comfortabel kunt zitten en werken.

Online activiteiten

Binnen de VRK zijn we hiermee actief mee bezig. Je kunt denken aan trainingen, maar ook aan ontspanning. Zo viel er rond de Kerst, een live radioshow te beluisteren en te bekijken: Veiligheidsregio Kennemerland FM, gepresenteerd door Q Music-DJ Stephan Bouwman en VRK-collega’s. En heeft Jong VRK een online cocktailworkshop en online bootcamp georganiseerd. Verder bestaat er een online aanbod via VRK Vitaal om fysiek en mentaal fit en in balans te blijven Bijvoorbeeld het online buikspierkwartier of een sessie Breinvriendelijk (thuis)werken. Per afdeling/team vinden er soms ook digitale, gezellige momenten plaats, zoals een kop koffie samen, een borrel of een quiz.

Werken in een crisisfunctie

Niet elke medewerker bij de VRK is werkzaam in de directe hulpverlening. Al onze medewerkers worden wel gestimuleerd om betrokken te zijn bij onze crisisorganisatie. Velen hebben, naast hun reguliere werk, een crisisfunctie, waarvoor zij opgeleid en geoefend zijn. Bij een ramp of crisis: een vliegtuigongeval, tunnelincident of een grote uitbraak van infectieziekten of soortgelijke incidenten, komen medewerkers in actie als crisisfunctionaris.

Zo is er bijvoorbeeld iemand van de afdeling P&O die de crisisfunctie van Geo-Plotter vervult. Dag of nacht; als hij opgeroepen wordt gaat hij zo snel mogelijk naar ‘plaats-incident’. Daar stelt hij een digitale plattegrond samen van de omgeving. Met die plattegrond weten de hulpverleners en andere crisisfunctionarissen waar bijvoorbeeld wegafzettingen zijn of waar een school, ziekenhuis of bejaardencentrum staat. Ook het in beeld brengen van de windrichting of andere weersomstandigheden behoort tot zijn taak, vanwege mogelijke rookontwikkeling, gaswolken of het vrijkomen van asbest. Al deze omgevingsinformatie is van belang om de hulpverlening, ten tijde van een ramp, zo optimaal mogelijk uit te voeren en te coördineren.

Vacatures? Wil jij ook van onmisbare waarde zijn wanneer er iets gebeurt in de regio Kennemerland? Kijk op  werkenbijdevrk.nl voor vacatures, staat jouw droombaan er nu niet bij? Maak een alert aan en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures! Je kunt ons ook volgen op social media!

Overige werkvelden
Zijlweg 200
2015 CK
 Haarlem