Voorlichtings- en banenmarkten

Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast dagonderwijs (beroeps begeleidende leerweg). 

Reguliere en verkorte opleiding tot verzorgende of verpleegkundige
Samen Voor Betere Zorg start samen met een aantal werkgevers in de regio reguliere en verkorte opleidingstrajecten voor de functie van verzorgende IG en verpleegkundige.
De duur van de opleidingen is afhankelijk van je achtergrond. Je krijgt voor de duur van de opleiding een aanstelling bij een van de zorgorganisaties. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast onderwijs. Gedurende het opleidingstraject word je in de praktijk begeleid. 

Je opleiding en achtergrond
Je beschikt over minimaal een VMBO-T (mavo) diploma  of een diploma Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2) om de opleiding verzorgende IG te volgen. Indien je een diploma op niveau mbo 3 of 4 gericht op welzijn hebt, zoals sociaal (ped)agogisch werk, activiteitenbegeleiding, maatschappelijke zorg of een andere relevante opleiding, dan zijn er mogelijkheden voor verkorte trajecten verzorgende IG (niveau 3) of verpleegkundige (niveau 4). Bij voorkeur heb je ook ervaring in zorg en welzijn en ben je gemotiveerd om te werken en daarnaast onderwijs te volgen.

Salaris verzorgende IG en verpleegkundige
Als leerling ontvang je een leerlingensalaris volgens de CAO-VVT. Je ontvangt als leerling in ieder geval het minimumloon (€ 1.578,00). De inschaling als leerling is afhankelijk van de leerlingfunctie, eventuele relevante diploma’s en werkervaring. Na het afronden van de opleiding verzorgende IG zal je conform CAO-VVT FWG 35 (maximaal € 2.566,28) worden ingeschaald en als verpleegkundige in schaal 40 (maximaal € 2.670,17) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd.

Naast je basissalaris ontvang je een vakantie-uitkering van 8% van je jaarsalaris en een eindejaarsuitkering van 7,4% van je jaarsalaris. Er is onregelmatigheidstoeslag bij avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen. Pensioenopbouw is bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en er is een reiskostenvergoeding afhankelijk van de reisafstand tot je werk.

Interesse om in de zorg te werken en daarnaast een (verkorte) opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige te volgen?
Wij organiseren een voorlichtingsbijeenkomst op 13 september a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur, locatie: UWV Werkbedrijf Haarlem, Zijlsingel 1, 2013 DN Haarlem.

Meld je aan voor deze voorlichtingsbijeenkomst

Voor vragen en informatie kan je terecht bij Cafer Yigit, projectleider bij VBZ. T: 023-53 22 151.

 

Contact

Bureau VBZ
Schipholweg 1
2034 LS  Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl