Geplaatst op: 31-07-2019Naar overzicht

Sterk In Je Werk Week 18 t/m 22 november 201931 jul 2019

Jouw organisatie doet toch ook mee?

Aanleiding
Hoe kunnen zorg- en welzijnsmedewerkers hun werk goed, gezond en met plezier blijven doen? In de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden liegen de cijfers rond verzuim, uitstroom en mobiliteit er niet om.

Er bestaan al tal van activiteiten en instrumenten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, boeien en binden die ertoe bijdragen dat medewerkers niet de organisatie en/of de sector verlaten. Tijdens de Sterk In Je Werk Week komen deze activiteiten sterk onder de aandacht bij jouw medewerkers. De Week wordt gefaciliteerd door samen Voor Betere Zorg en vindt plaats van 18 t/m 22 november 2019. Jouw organisatie kan zich nu aanmelden voor deelname.

Sterk In Je Werk Week
Een evenement in de derde week van november voor zorg- en welzijnsmedewerkers: ontspanning en plezier. In enkele andere regio’s heeft een Sterk In Je Werk Week al (vaker) met succes plaatsgevonden. Deelnemende organisaties organiseren een of meerdere activiteiten op het gebied van boeien, binden en duurzame inzetbaarheid. Die activiteiten worden opengesteld voor de eigen medewerkers, maar je kunt als medeweker van organisatie X ook meedoen met een activiteit van organisatie Y. Voorbeelden van activiteiten: een werkdruk-bootcamp, een yogales of massage, een theatervoorstelling over de overgang, een foute bingo, loopbaangesprekken, presentaties en gesprekken over omgaan met agressie, depressie of mantelzorg. In de meeste gevallen hebben deelnemende organisaties de activiteiten al ‘op de plank’ liggen.

Doel
Een week voor medewerkers in zorg en welzijn vol activiteiten bijdragen aan ontspanning, werkplezier, vitaliteit, ontmoeting, ontwikkeling en beroepstrots. Zo’n piekmoment heeft als voordeel dat er veel aandacht mee gegenereerd kan worden.

Doelgroep
Zorg- en welzijnsmedewerkers in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

Organisatie van de Sterk In Je Werk Week: Bureau VBZ ontzorgt!
Deelname betekent dat jouw organisatie in de Sterk In Je Werk Week minimaal één activiteit organiseert en deze openstelt voor de eigen medewerkers en die van de andere deelnemende organisaties. Iedere deelnemende organisatie is verantwoordelijk voor de organisatie en financiering van de eigen activiteiten.

Bureau VBZ coördineert de Sterk In Je Werk Week, biedt ondersteuning en ontzorgt jouw organisatie zoveel mogelijk. Wij zorgen voor:

Coördinatie en projectleiding         
Onder andere een beschrijving van taken en verantwoordelijkheden: wat doet Bureau VBZ, wat doet de deelnemende organisatie? Een tijdsplanning en communicatieplan. En natuurlijk waar nodig fysieke onderlinge afstemming met de deelnemende organisaties, bijvoorbeeld middels de werkgroep Regionale Arbeidsmarktcommunicatie. Ook hebben we oog voor een divers programma: geschikt voor alle leeftijden, (opleidings)achtergronden en (zorg)functies en een mix tussen de onderwerpen van ontspanning tot ontwikkeling tot beroepstrots.

Toegankelijke en eenvoudige aanmeldpagina
Alle activiteiten kunnen op één centrale plek worden aangemeld zodat medewerkers eind september ook op één plek uit een breed aanbod van activiteiten kunnen kiezen.

Toolkit voor deelnemende organisaties
Met voorbeelden van activiteiten die je kunt organiseren. Met kant en klare voorbeelden en tekstsuggesties voor op social media.
Met ideeën en ondersteuning zoals de inzet van sportstagiaires voor het organiseren of begeleiden van een activiteit tijdens de Week.

PR en verbinding
Alle activiteiten worden op één centrale plek gebundeld zodat medewerkers uit een breed programma kunnen kiezen. Door de bundeling van activiteiten en de centrale PR wordt de Week als groot evenement (campagneweek) stevig neergezet. We zorgen ook voor duidelijke communicatie over de Sterk In Je Werk Week, bijvoorbeeld over deelname aan activiteiten onder werktijd al dan niet.

Planning
Juli – Augustus:              
Werving van werkgevers

Begin september:             
Go / no go: bij voldoende deelnemers gaat de Sterk  In Je Werk Week door

Half september:               
Aanmelden activiteiten door werkgevers

Eind september:             
Activiteitenwebsite live en start werving deelnemende medewerkers

18 t/m 22 november:       
Sterk In Je Werk Week

Meer informatie en aanmelden