Werken en leren

Opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige

Wij zoeken zij-instromers met een relevante (welzijn) opleiding en/of werkachtergrond

Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast onderwijs. 

Reguliere en verkorte opleiding tot verzorgende of verpleegkundige
Samen Voor Betere Zorg start samen met een aantal werkgevers in de regio reguliere en verkorte opleidingstrajecten voor de functie van verzorgende IG en verpleegkundige.
De duur van de opleidingen is afhankelijk van je achtergrond. Je krijgt voor de duur van de opleiding een aanstelling bij een van de zorgorganisaties die deelnemen aan het project ‘House of Skills’. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast onderwijs. Gedurende het opleidingstraject word je in de praktijk begeleid. 

Je opleiding en achtergrond
Je hebt minimaal een diploma op niveau mbo 3 of 4 gericht op welzijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van sociaal (ped)agogisch werk, activiteitenbegeleiding, maatschappelijke zorg of een andere relevante opleiding. Bij voorkeur heb je ook ervaring in zorg en welzijn.

Salaris verzorgende IG en verpleegkundige
Je ontvangt vanaf de start van je opleiding een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van je opleiding voor 24-28 uur per week. Als leerling verzorgende IG word je ingeschaald in FWG 35 CAO VVT; maximaal € 2.566,28 en als leerling-verpleegkundige maximaal € 2.670,17 (schaal 40) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd.

Interesse om in de zorg te werken en daarnaast een (verkorte) opleiding te volgen?
Wij organiseren een voorlichtingsbijeenkomst op 17 mei 2018. Meld je aan voor de voorlichtingsbijeenkomst.

Presentatie van de voorlichtingsbijeenkomst van 20 november 2017

Voor vragen en informatie kan je terecht bij Cafer Yigit, projectleider bij VBZ. T:023-53 22 151.

Wil je verkennen of in de zorg werken iets voor je is?
Je wilt verkennen of in de zorg werken iets voor je is of je wilt de stap naar de zorg maken en weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken? Voor jou is nu gratis loopbaanoriëntatie ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’. Meld je aan op de website: www.sterkinjewerk.nl.

Voor vragen en informatie kan je terecht bij Cafer Yigit, projectleider voor ‘House of Skills’/werken in de zorg en voor ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ bij VBZ. T: 023-53 22 151.

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

De Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) is een combinatie van leren en werken op MBO niveau. Met BBL zit je één dag in de week op school en werk je vier dagen in de week bij een bedrijf of organisatie. De praktische ervaring doe je op in je werk. De theorie en begeleiding krijg je op school. Op HBO niveau kan dit ook, het heet dan Duaal.
Kies je voor een BBL opleiding, dan heb je over het algemeen eerst een baan als leerling nodig om met de opleiding te kunnen starten. Dit geldt soms ook voor opleidingen in deeltijd of schriftelijke opleidingen. Bij een duale HBO-opleiding hoef je pas na je propedeuse een werkplek te hebben. Deze beroepsopleidingen bieden een mooie kans om te leren terwijl je werkt en dus salaris ontvangt. Er zijn opleidingen voor schoolverlaters, volwassenen met zorgervaring en zonder zorgervaring.

Waar in deze regio?
Diverse zorginstellingen in deze regio, aangesloten bij Infopunt Zorg, bieden de mogelijkheid van leren en werken aan. 

Contact

Bureau VBZ
Schipholweg 1
2034 LS  Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl