Werken en leren

Opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige

Wij zoeken zij-instromers met een relevante (welzijn) opleiding en/of werkachtergrond

Er zijn volop kansen om in de zorg te werken. Wij bieden je de mogelijkheid om deze kansen te verkennen. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast dagonderwijs (beroeps begeleidende leerweg). 

Reguliere en verkorte opleiding tot verzorgende of verpleegkundige
Samen Voor Betere Zorg start samen met een aantal werkgevers in de regio reguliere en verkorte opleidingstrajecten voor de functie van verzorgende IG en verpleegkundige.
De duur van de opleidingen is afhankelijk van je achtergrond. Je krijgt voor de duur van de opleiding een aanstelling bij een van de zorgorganisaties. Je werkt 24 tot 28 uur per week en volgt daarnaast onderwijs. Gedurende het opleidingstraject word je in de praktijk begeleid. 

Je opleiding en achtergrond
Je beschikt over minimaal een VMBO-T (mavo) diploma  of een diploma Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2) om de opleiding verzorgende IG te volgen. Indien je een diploma op niveau mbo 3 of 4 gericht op welzijn hebt, zoals sociaal (ped)agogisch werk, activiteitenbegeleiding, maatschappelijke zorg of een andere relevante opleiding, dan zijn er mogelijkheden voor verkorte trajecten verzorgende IG (niveau 3) of verpleegkundige (niveau 4). Bij voorkeur heb je ook ervaring in zorg en welzijn en ben je gemotiveerd om te werken en daarnaast onderwijs te volgen.

Salaris verzorgende IG en verpleegkundige
Als leerling ontvang je een leerlingensalaris volgens de CAO-VVT. Je ontvangt als leerling in ieder geval het minimumloon (€ 1.578,00). De inschaling als leerling is afhankelijk van de leerlingfunctie, eventuele relevante diploma’s en werkervaring. Na het afronden van de opleiding verzorgende IG zal je conform CAO-VVT FWG 35 (maximaal € 2.566,28) worden ingeschaald en als verpleegkundige in schaal 40 (maximaal € 2.670,17) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd.

Naast je basissalaris ontvang je een vakantie-uitkering van 8% van je jaarsalaris en een eindejaarsuitkering van 7,4% van je jaarsalaris. Er is onregelmatigheidstoeslag bij avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen. Pensioenopbouw is bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en er is een reiskostenvergoeding afhankelijk van de reisafstand tot je werk.

Interesse om in de zorg te werken en daarnaast een (verkorte) opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige te volgen?
Heb je interesse om in de zorg te werken en daarnaast misschien een (verkorte) opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige te volgen? Kom dan naar een van de ZORG.IK? Carrière- en oriëntatiebijeenkomsten. Laat je gegevens hier achter als je op de hoogte gehouden wilt worden.

 

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

De Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) is een combinatie van leren en werken op MBO niveau. Met BBL zit je één dag in de week op school en werk je vier dagen in de week bij een bedrijf of organisatie. De praktische ervaring doe je op in je werk. De theorie en begeleiding krijg je op school. Op HBO niveau kan dit ook, het heet dan Duaal.
Kies je voor een BBL opleiding, dan heb je over het algemeen eerst een baan als leerling nodig om met de opleiding te kunnen starten. Dit geldt soms ook voor opleidingen in deeltijd of schriftelijke opleidingen. Bij een duale HBO-opleiding hoef je pas na je propedeuse een werkplek te hebben. Deze beroepsopleidingen bieden een mooie kans om te leren terwijl je werkt en dus salaris ontvangt. Er zijn opleidingen voor schoolverlaters, volwassenen met zorgervaring en zonder zorgervaring.

Waar in deze regio?
Diverse zorginstellingen in deze regio, aangesloten bij Infopunt Zorg, bieden de mogelijkheid van leren en werken aan. 

Contact

Bureau VBZ
Leidsevaart 582
2014 HT Haarlem

tel: 023 - 5322151
www.samenvoorbeterezorg.nl