Oriëntatieprogramma voor zorg en welzijn

Wil jij je omscholen naar de sector zorg en welzijn, maar weet je nog niet precies welk beroep of welke opleiding? Dan is dit oriëntatieprogramma iets voor jou.

Terug naar Werken en leren

Wat houdt het oriëntatieprogramma in?

Studie

In het gratis oriëntatieprogramma werken opleidingsinstituten en werkgevers samen. Deze samenwerking betekent dat je binnen 10 weken een grote kans op een opleiding met een baan hebt. Je start na dit oriëntatieprogramma in een bbl-opleiding (mbo-niveau 2 tot en met 4 ) of hbo (flexibele deeltijd of duale opleiding).

Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je het deelnamebewijs Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn. Je kunt dit programma combineren met andere programma’s: Individuele basiszorg verlenen en Voeding & hospitality in zorg en welzijn.

Doorlooptijd

Het oriëntatieprogramma start 4 keer per jaar en duurt 10 weken. Dit is afhankelijk van hoe snel je een keuze hebt gemaakt voor een beroep en hoe snel je aan de slag kunt in de praktijk.

De lessen vinden in plaats in het Health Experience Center Slotervaart (oude Slotervaartziekenhuis) in Amsterdam en worden uitgevoerd door Hogeschool Inholland/Inholland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College onder coördinatie van Roc van Amsterdam/Flevoland.

Toelatingseisen

  • Je vindt het fijn om met mensen te werken.
  • Je bent gemotiveerd.
  • Je vindt het leuk om een opleiding te volgen.
  • Je bent 23 jaar of ouder.
  • Je hebt werkervaring.
  • Je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2.*) Je begrijpt de hoofdlijnen van complexe teksten, je kunt duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en spontaan aan een gesprek deelnemen.

Vragen?

Heb je nog vragen over dit programma? Stuur een e-mail naar support@zorgenwelzijn.info.

Transferpunt